SPAGHETTI
po prostu, po w艂osku
Jak ja lubi臋 w艂oskie smaki馃榿
Po tradycyjnych smakach polskich, te kt贸re odkry艂am dawno, dawno temu.
Ta potrawa, kt贸ra nie od dzi艣 go艣ci na moim stole jest prosta, szybko si臋 j膮 przyrz膮dza, no i jest smaczna oczywi艣cie.
Zapach,kt贸ry si臋 roznosi po domu zaprasza wszystkich do sto艂u.
Zatem zapraszam馃, zapraszam 馃, zapraszam 馃
Potrzebujemy:
2 du偶e cebule
2-3 z膮bki czosnku
250g pomidork贸w koktajlowych
2 艂y偶eczki oregano
2 艂y偶eczki posiekanej natki
s贸l,pieprz, oliwa
500g spaghetti ( u mnie )
dostosujcie porcj臋 makaronu do ilo艣ci os贸b lub apetytu 馃槈
Przygotowanie:
Rozgrzewam piekarnik do 200°C
1. Cebulk臋 kroimy w pi贸rka i
rozsypujemy na blaszce z wyposa偶enia
piekarnika.
2. Czosnek drobniutko siekamy,
posypujemy nim cebulk臋, solimy i
skrapiamy oliw膮 i posypujemy posiekan膮
natk膮.
3. Na tak zbudowanej warstwie smaku
uk艂adamy pokrojone (sk贸rk膮 do do艂u )
pomidorki, kt贸re skrapiamy oliw膮,
lekko solimy i posypujemy suszonym
oregano.
Ca艂o艣膰 umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 °C i piek臋 15-20 minut.
Gdy woda buzuje, solimy j膮 porz膮dnie i gotujemy makaron.
Ugotowany makaron wyk艂adam na blach臋, kt贸ra ma MOC馃挜
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz