SPAGHETTI
po prostu, po włosku
Jak ja lubię włoskie smaki😁
Po tradycyjnych smakach polskich, te które odkryłam dawno, dawno temu.
Ta potrawa, która nie od dziś gości na moim stole jest prosta, szybko się ją przyrządza, no i jest smaczna oczywiście.
Zapach,który się roznosi po domu zaprasza wszystkich do stołu.
Zatem zapraszam🥀, zapraszam 🥀, zapraszam 🥀
Potrzebujemy:
2 duże cebule
2-3 ząbki czosnku
250g pomidorków koktajlowych
2 łyżeczki oregano
2 łyżeczki posiekanej natki
sól,pieprz, oliwa
500g spaghetti ( u mnie )
dostosujcie porcję makaronu do ilości osób lub apetytu 😉
Przygotowanie:
Rozgrzewam piekarnik do 200°C
1. Cebulkę kroimy w piórka i
rozsypujemy na blaszce z wyposażenia
piekarnika.
2. Czosnek drobniutko siekamy,
posypujemy nim cebulkę, solimy i
skrapiamy oliwą i posypujemy posiekaną
natką.
3. Na tak zbudowanej warstwie smaku
układamy pokrojone (skórką do dołu )
pomidorki, które skrapiamy oliwą,
lekko solimy i posypujemy suszonym
oregano.
Całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200 °C i piekę 15-20 minut.
Gdy woda buzuje, solimy ją porządnie i gotujemy makaron.
Ugotowany makaron wykładam na blachę, która ma MOC💥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz