czwartek, 27 maja 2021

Pstrąg z masłem, czosnkiem i koperkiem

 27.05.2021, czwartek

Mam nadzieję, że lubicie ryby. 

Wszyscy wiemy jak wiele zalet istotnych dla naszego zdrowia mają. Jednak ròżnie wygląda to w praktyce.

Jesteśmy już bardzo świadomym społeczeństwem ale też coraz bardziej zabieganym...

Stąd moja propozycja na szybcika ,😉 po całym dniu biegania, gdy mamy jeszcze czas i odrobinę siły  i apetytu na coś chrupiącego.

Pstrąg z masłem czosnkiem i koperkiem




2 umyte i osuszone pstrągi

50g miękkiego masła

koperek, sam kwiat z 3-4 gałązek

1 ząbek czosnku

sok z ½ cytryny

sòl i pieprz mielony

🐟🐟🐟

Siekamy koperek i czosnek i mieszamy z masłem, solą i pieprzem.

Masą smarujemy nacięte wnętrza pstrągòw.

Ryby układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy po 8 minut z każdej strony.

Serwujemy skropione sokiem z cytryny.

Można jeszcze delikatnie posypać solą jeśli nie ma przeciwwskazań do jej stosowania.

I szybka, zdrowa a niemalże odświętna kolacja pokrzepi każdego.

Kolorowych 🧡🤍💙 snòw 💃🖤🥀

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz