27.05.2021, czwartek
Mam nadzieję, że lubicie ryby.
Wszyscy wiemy jak wiele zalet istotnych dla naszego zdrowia mają. Jednak ròżnie wygląda to w praktyce.
Jesteśmy już bardzo świadomym społeczeństwem ale też coraz bardziej zabieganym...
Stąd moja propozycja na szybcika ,😉 po całym dniu biegania, gdy mamy jeszcze czas i odrobinę siły i apetytu na coś chrupiącego.
Pstrąg z masłem czosnkiem i koperkiem
2 umyte i osuszone pstrągi
50g miękkiego masła
koperek, sam kwiat z 3-4 gałązek
1 ząbek czosnku
sok z ½ cytryny
sòl i pieprz mielony
🐟🐟🐟
Siekamy koperek i czosnek i mieszamy z masłem, solą i pieprzem.
Masą smarujemy nacięte wnętrza pstrągòw.
Ryby układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy po 8 minut z każdej strony.
Serwujemy skropione sokiem z cytryny.
Można jeszcze delikatnie posypać solą jeśli nie ma przeciwwskazań do jej stosowania.
I szybka, zdrowa a niemalże odświętna kolacja pokrzepi każdego.
Kolorowych 🧡🤍💙 snòw 💃🖤🥀
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz