niedziela, 3 maja 2020

BABECZKI CZEKOLADOWE

03.05.2020.(ndz.)

Czekoladowe, szybkie, wilgotne.
Na ogół nie kupuję ciast, babek, ciasteczek. Kiedyś jednak będąc w Londynie skusiłam się na babeczkę czekoladową w Marks & Spencer. Potrzebowałam czegoś na już, na gwałt do kawy. Dramatyczna potrzeba cukru została zaspokojona.
Czasem i tak mam.

Babeczki czekoladowe 😘 te przypominają rzeczone z M&S 💜

          BABECZKI CZEKOLADOWE



SUCHE składniki:

250g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
175g cukru
2 łyżki kakao
150g czekolady mlecznej pokrojonej



MOKRE składniki:
250 ml mleka
90g oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 jajko


MOKRE składniki łączymy z SUCHYMI
składnikami. Mieszamy niedbale miotełką. Wykładamy masę do papilotek.


PIECZEMY w 200°C 20 minut



Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem.
Nie przedłużamy czasu pieczenia jeśli nie ma potrzeby.
Babeczki mają być wilgotne 👍




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz