艢wi臋ta, 艣wiata i po...
Nie dla mnie 馃榿
Szcz臋艣liwie okres wielkanocny pi臋knie rozci膮ga si臋 w czasie przyozdobiony bogactwem i pi臋knem natury 馃尶馃馃尶馃馃尶
Kocham ten czas. Im jestem starsza, tym bardziej go doceniam.
Zatrzymuj臋 si臋, ogl膮dam, rejestruj臋 zapachy, kolory i oddech 艂api臋...
Taki g艂臋boki 馃 Daj膮cy 偶ycie 馃晩️
I tak to ze mn膮 od lat jest, 偶e to czego nie zrobi臋 na 艣wi臋ta, bo nie mo偶liwym jest zrealizowanie weny w 100% nadrabiam w okresie eksplozji wiosenno-wielkanocnej 馃榿馃挭馃
Wiosenna przystawka
Jajeczka w sosie niebanalnym
馃尶馃馃馃悾馃馃尶
Potrzebujemy:
馃 6 jaj
馃 200g korniszon贸w
馃 200g marynowanych pieczarek
馃 1 czerwon膮 cebulk臋 du偶膮
馃 400g jogurtu naturalnego
馃 4 艂y偶ki majonezu
馃 1 艂y偶ka musztardy sto艂owej
馃 s贸l i pieprz do smaku
馃 szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu studzimy w lodowatej wodzie i obieramy.
Kroimy na po艂贸wki
2. Og贸rki, pieczarki i cebul臋 kroimy w drobn膮 kostk臋
3. W naczyniu umieszczamy: jogurt,majonez i mysztard臋, ca艂o艣膰 mieszamy
4. Do sosu dodajemy pokrojone sk艂adniki. Mieszamy. Doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem
5. Sos przek艂adamy na elegancki p贸艂misek, uk艂adamy jajka 偶贸艂teczkiem do g贸ry.
6. Ca艂o艣膰 posypujemy posiekanym szczypiorkiem
7. Sch艂adzamy w lod贸wce przed podaniem
Ja zabezpieczam foli膮 spo偶ywcz膮 aby nie obesch艂y jajka.
S.m.a.cz.n.e.g.o.
馃尶馃馃悾馃馃尶
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz